Rökdykare har släckt lägenhetsbrand

När räddningstjänsten kom till den brinnande lägenheten vällde det ut rök från bostaden. I trapphuset befann sig ett stort antal personer. – Vi gick in med rökdykare och släckte branden. Det var en fullt utvecklad brand med omfattande skador, säger Peter Grönros, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om lägenhetsbranden i Trollhättan ringdes in till SOS Alarm vid 19-tiden på tisdagen. När de första styrkorna kom till det aktuella höghuset vällde röken ut från en brinnande lägenhet.

– Röken väller ut och det är många människor som befinner sig i trappuppgången, säger Peter Grönros vid räddningstjänsten.

Med hjälp av rökdykare som tog sig in i den brinnande bostaden kunde lågorna släckas. Räddningstjänsten hade vid 19.30-tiden inga uppgifter om personskador i samband med branden.

– Branden är släckt och det vi gör nu är att vara kvar vid platsen för att säkerställa att branden inte har spridit sig vidare i konstruktionen, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, NÄRF.

ANNONS

Hur branden uppstod var vid 19.30-tiden oklart för räddningstjänsten.

Polisens presstalesman Tommy Nyman berättar att polisen finns på plats för att assistera räddningstjänstens arbete då många personer har befunnit sig i och omkring höghuset som den eldhärjade lägenheten ligger i.

ANNONS