Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Polisrazzia vid mc-klubb

Flera personer har anhållits efter att polisen gjort ett tillslag mot en mc-klubbs lokaler i Vara kommun. Enligt polisen är mc-klubben en supporterklubb till Bandidos.

Tillslaget gjordes enligt Nya Lidköpings tidningen, som var först att rapportera om händelsen, vid 12.30-tiden på torsdagen. Vid platsen genomfördes en husrannsakan och flera personer ska ha gripits och senare anhållits.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Flera personer är anhållna, bekräftar Peter Sundblad, som arbetar vid polisens avdelning för grova brott i Skaraborg för tidningen.

Hur många personerna som har anhållits vill polisen i nuläget inte svara på, inte heller vad personerna är misstänkta för.

Har ett tiotal medlemmar

Mc-klubben där tillslaget gjordes, välkomnades i somras som supporterklubb till det kriminella mc-gänget Bandidos.

Sven Lindgren är kriminalkommissarie i region Väst och sakkunnig om kriminella mc-gäng. Han berättar att grupperingen har ett tiotal medlemmar.

– De välkomnades i tidigare i år som en hangaround-gruppering av Bandidos, vilket innebär att de nu är en del av Bandidos-Sfären, säger Lindgren.

Han berättar att han är informerad om torsdagens razzia, men att han i nuläget inte vill inte berätta hur många personer som har anhållits.

– Det får åklagaren svara på, men det är mer än en och färre än tio, det är ett antal kan man säga, säger Lindgren.

Utredningen leds av kammaråklagare Jenny Karlsson, som uppger att hon på grund av förundersökningssekretess inte vill kommentera tillslaget.

Mest läst