Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Polisjakt efter ung man – rymde från häktet

  En man i 20-årsåldern har rymt från häktet i Halmstad. Han flydde genom ett uppbrutet fönster vid halv fem på tisdagsmorgonen – Kriminalvården ser allvarligt på händelsen.

  Mannen, som är i 20-årsåldern, rymde från häktet i Halmstad genom ett fönster tidigt på tisdagsmorgonen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – En klient har rymt under den tidiga morgonen. Det är en man och han tog sig ut genom ett uppbrutet fönster, säger Camilla Aamoth, tf kriminalvårdschef vid det aktuella häktet. 

  Hon berättar att de ser allvarligt på det inträffade.

  – Detta är en allvarlig händelse som nu är under utredning. Jag går inte in på vad mannen misstänks för, men han är inte misstänkt för något våldsbrott, säger Camilla Aamoth. 

  Enligt Kvällsposten ska mannen sitta häktad misstänkt för grovt häleri och grov stöld. Han ska ha suttit på häktet i en och en halv vecka innan rymningen och vara känd hos polisen för liknande brottslighet sedan tidgare. 

  Söks av polis

  Ulf Mossberg, pressektreterare vid Kriminalvården meddelar att det var flera år sedan som någon liknande incident inträffade. 

  – Sedan 2013 har vi inte haft någon rymning av den här karaktären så det är klart att det är bekymmersamt, fortsätter han. 

  Kriminalvården får nu hjälp av polis för att söka efter mannen, samtidigt som det utreds hur en incident av detta slag kunnat inträffa. 

  – Han är efterlyst, enligt rutin, via polisen och hur deras eftersökningar ser är en polisiär fråga, säger Camilla Aamoth.

  Enligt Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, har polisen sökt efter mannen sedan larmet kom om rymningen på tisdagsmorgonen. 

  – Vi började söka redan tidigt och är fortfarande ute med minst två patruller och följer också upp de tips vi fått. Vi har även meddelat Hallandstrafiken, säger han vid klockan 11.  

  Vid 14-tiden på eftermiddagen var mannen fortfarande på fri fot.

  Texten uppdateras