Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: TT/Polisen

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen varnar äldre efter stöldturné

På lördagen bestals tre äldre personer i sina hem i Halland. Mycket talar för att det rör sig om samma gärningsmän och polisen ber om allmänhetens hjälp. – Vi vill varna för att öppna dörren för personer som man inte känner igen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till GT.

Under lördagen har tre äldre personer i Halland drabbats i vad som ser ut att vara en stöldturné med samma gärningsmän, rapporterar GT.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Första larmet kom till polisen vid halv ett-tiden på eftermiddagen. En äldre kvinna boende i Halland fick besök av två kvinnor i 20-årsåldern. Efter att ha ringt på ska kvinnorna ha tvingat sig in i lägenheten och stulit ett bankomatkort.

Polisen: Troligtvis samma gärningsmän

En knapp halvtimme senare fick polisen larm från en annan äldre kvinna som uppgav ett liknande scenario. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsmän vid båda brotten.

– Samtliga händelser är länkade till varandra. Polisen samordnar detta. Vi åker runt i mindre samhällen och spanar efter de misstänkte, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till tidningen.

Vid kvart i tre kom ytterligare ett larm. Två kvinnor tog sig då in hos en kvinna i 90-årsåldern som sitter i rullstol. När de tagit sig in i bostaden ska de ha stulit en rad värdesaker ur hemmet.

Ber om vittnesuppgifter från allmänheten

Polisen uppmanar nu andra att vara uppmärksamma, inte släppa in okända personer i hemmet och höra av sig till polisen om de ser någon misstänkt. Enligt signalementet till GT var de misstänkta kvinnor, omkring 160 centimeter långa, klädda i mörka kläder och hade mörkt, lockigt hår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.