Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

De halländska poliserna hyllas i sociala medier efter sin insats för den hemlöse mannen.
De halländska poliserna hyllas i sociala medier efter sin insats för den hemlöse mannen.

Polisen ryckte ut – hjälpte hemlöse Sven

Hemlöse ”Sven” hade bara ett par sandaler och blöta raggsockor på fötterna. Då ryckte de halländska poliserna ut och ordnade så att mannen fick ett par torra kängor. Gärningen hyllas nu i sociala medier.

SVT Halland var först med att rapportera om den behjärtansvärda händelsen.

Det hela började på tisdagsmorgonen då de halländska poliserna fick in ett samtal om att en man låg och sov i en trappuppgång. Men insatsen slutade inte riktigt som de hade räknat med.

När polisen kom fram till fastigheten i centrala Kungsbacka träffade en hemlös man som hade sökt skydd från kylan.

”Ibland träffar man på människor som man berörs lite extra av i vårt yrke”, skriver Kungsbackapolisen på sitt Instagramkonto.

Mannen som de kallar ”Sven” delar med sig av sin livsberättelse för polisen, om hur han blev av med jobbet och senare hamnade i hemlöshet för cirka åtta år sedan.

När polispatrullen såg att mannen bara hade sandaler och blöta raggsockor på fötterna ringde de upp inre befälet som letade upp ett par överblivna kängor på polisstationen. Patrullen hämtade de torra skorna och lämnade över till Sven.

”Dessa kängor kommer göra mycket mer nytta på Svens fötter än vad de gör i en gammal skrubb på polishuset!”, skriver de i inlägget som i nuläget har fått närmare 500 gilla-markeringar.

”Ni har stort hjärta av guld”, skriver en person.

”Tack för att ni finns. Jag blir så rörd av detta. Visst, ni kanske säger att ni bara gjorde ert jobb, men då säger jag att ni använde även ett hjärta och hjälpte Sven”, kommenterar en annan.

I samma veva fick mannen även en sovsäck från en kvinna som bor i huset.

Mest läst