Polisen misstänker: Kvinna våldtogs i cykelgarage i källare

Kvinnan hittades våldtagen i ett cykelgarage i Uddevalla av sina vänner som larmade polisen. Men hjälp av Facebook kunde kvinnan själv få fram den misstänkte gärningsmannens identitet och han kunde gripas. Nu åtalas mannen i 30-årsåldern för våldtäkt.

ANNONS
|

En kväll i slutet av augusti träffades en man och en kvinna på en adress i närheten av Uddevalla sjukhus. – De har träffats tidigare men är inte närmare bekanta, berättar kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

Våldtagen i cykelgarage

De hamnade sedan i ett cykelgarage på källarplan inne i ett bostadshus. Där ska mannen ha våldtagit kvinnan.

I den stämningsansökan, som åklagare Daniel Veivo Pettersson lämnat in, står det att kvinnan "mot hennes uttryckliga vilja" tvingats genomföra ett samlag med mannen.

Han ska ha hållit fast henne med våld, dragit av henne kläderoch med sin kroppstyngd ha tryckt ner henne mot källarutrymmets golv. "Den särskilt utsatta situationen grundas på att målsäganden som var påtagligt påverkad av alkohol, nattetid befann sig ensam med tilltalad i ett låst och mörklagt källarutrymme", skriver åklagaren.

ANNONS

– Strax efter att händelsen inträffat och gärningsmannen lämnar ringer målsäganden sina kamrater och är mycket upprörd, säger Daniel Veivo Pettersson.

Vännerna kommer till platsen. – De anträffar henne där på ett visst sätt och det är de som ringer till polisen och sedan blir det en polissak av det hela. Hon förs till sjukhus och undersöks.

Hittade mannen på Facebook

Trots att kvinnan träffat mannen tidigare visste hon inte vad han hette. – Hon kände igen personen men hon hade inte hans namn men den uppgiften kunde hon få fram genom Facebook, sägerDaniel Veivo Pettersson.

Hon lämnade uppgifterna till polisen och mannen i 30-årsåldern kunde gripas.

Mannen nekar till brott. – Han har vidgått att han har varit på platsen, säger åklagaren.

Som bevisning finns sperma från mannen som hittades på cykelgaragets golv och kvinnans skjorta – Nu får tingsrätten ta ställning till det här och bedöma bevisningen, sägerDaniel Veivo Pettersson.

ANNONS