Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Mordutredningen leds nu av kriminalkommissarie Lars Johansson som under sin långa karriär utrett några av de mest uppmärksammade morden i svensk kriminalhistoria. Bild: Stefan Berg

  Polisen förtegen om mordet utanför Falköping

  Under fredagen hittades en död person död söder om Falköping. Polisen vill i nuläget inte kommentera om det rör sig om en man eller kvinna.
  – Vi vill ligga lite lågt med tanke på utredningsläget, säger den rutinerade mordutredaren Lars Johansson.

  Den döda kroppen anträffades av polisen under fredagseftermiddagen på en adress ute på landet söder om Falköping i Västergötland. Polisens misstanke är att den avlidne personen har blivit mördad och under fredagen greps och anhölls en man i 40-årsåldern.

  – Misstanken är mord, men vi vill ligga lite lågt när det gäller att gå ut med detaljer på grund av utredningsläget, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skaraborg.

  I nuläget vill han inte gå in på om det är en kvinna eller man som blivit mördad då kroppen inte till hundra procent är identifierad.

  – Kroppen är inte polisiärt identifierad, men vi tror oss veta vem det är och den personens anhöriga är underrättade, säger Lars Johansson.

  Förhör med den misstänkte mördaren inleddes under lördagseftermiddagen.

  Kan det finnas fler misstänkta?

  – Det får vi se, vi får se vad förhöret med honom ger, säger Lars Johansson som inte heller vill gå in på detaljer kring hur mordet ska ha begåtts.

  LÄS MER: Misstänkt mord i Falköpings kommun

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.