Polis stoppade biltjuvar med spikmatta i natt

Två män hotade verkstadspersonal med ett pistolliknande föremål och tvingade till sig en bil utanför Strömstad i går. Efter en dramatisk jakt kunde polisen stoppa rånarna med spikmatta och gripa en person.

ANNONS
|

I går stals en bil från en motorverkstad i Skee utanför Strömstad. Två män hotade personalen med pistol och kunde försvinna från platsen i den stulna bilen. Polisen sökte efter den, men utan framgång.

Men så dök den upp vid Tanumshede sent på kvällen. Flera personer ringde in och berättade om bilen, som körde fort och vårdslöst. Efter midnatt kom nästa observation, vid Näsinge. Den här gången hade bilen nya, ryska registreringsskyltar, och körde på E6 i riktning mot Oslo.

En anhållen

– Varför de hade skyltat om det vet inte vi. Vi har gripit en som sitter anhållen nu. Vi ska höra honom igen, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

ANNONS

Bilen körde enligt polisen över en spikmatta vid gamla vägen mot Skee, varpå två personer flydde till fots åt varsitt håll. En polisbil fick skador vid stoppet, men ingen polisman skadas.

Vid en närliggande pizzeria lyckades polisen gripa en man i 20-årsåldern som man identifierat som förare av den stulna bilen. Trots att hundar kallades in hittades inte den andre mannen.

Den gripne mannen är misstänkt för grovt rån.

ANNONS