Arkivbild
Arkivbild

Pojke kidnappades på väg till bussen

En 17-årig pojke ska ha kidnappats när han var på väg till bussen i Kungsbacka. Under pistolhot tvingades han att följa med sina kidnappare - och fick varken mat eller vatten på två dagar, skriver Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Polisen rubricerar det som olaga frihetsberövande, men har ännu inga misstänkta, skriver Kungsbacka-Posten. Pojken skulle åka med bussen från Kungsbacka till Göteborg, men blev då indragen i en bil, samtidigt som han hotades med pistol.

– Kidnapparna krävde 300 000 kronor av honom. Om han skulle gå till polisen skulle de döda honom, säger Stefan Olsson, stationsinspektör på polisen i Kungsbacka till tidningen.

Enligt pojken ska han därefter fått en ögonbindel och förts iväg till okänd plats. I två dagar hölls han fången utan varken mat eller vatten. Den 17-åriga pojken ska sedan ha släppts fri i Bergsjön i Göteborg. Kidnapparna ska ha misshandlat pojken och när polis kom till platsen ska han haft både smärtor i bröst och en bula över vänster ögonbryn.

ANNONS

Enligt Cecilia Bergsten, chef vid roteln för grova brott vid Hallandspolisen, handlar det om ett ensamkommande flyktingbarn som är hemmahörande på ett boende i Kungsbacka.

– Vi har väldigt knapphändiga uppgifter på anmälan och har inte kunnat höra pojken ordentligt än, säger hon.

Finns det någon anledning till det?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget.

Ännu finns inga misstänkta gärningsmän. Enligt Bergsten har pojken kommit tillrätta.

– Han är tillbaka på boendet och mår bra, säger hon.

ANNONS