- Vi är lite irriterade över att Trafikverket ställde ut planen utan att fråga oss. Man har bara tittat på trafikflödena i Göteborg, säger Ulrika Landergren (L) kommunalråd i Kungsbacka.
- Vi är lite irriterade över att Trafikverket ställde ut planen utan att fråga oss. Man har bara tittat på trafikflödena i Göteborg, säger Ulrika Landergren (L) kommunalråd i Kungsbacka.

Plan för nya Säröleden ifrågasätts

ANNONS
|

Redan i dag är 158:an, vägen mellan Göteborg och Kungsbacka hårt trafikerad under rusningstid. Samtidigt ska det byggas över 1 000 nya bostäder i ett område som kallas Nya Hovås – något som kommer att innebära ännu mer trafik.

För att köproblemen inte ska förvärras planerar Trafikverket ett busskörfält i södergående riktning mellan Hovåsmotet och Brottkärrsmotet, där det i dag endast finns ett körfält.

Kungsbacka kommun är positiv till busskörfält, men tycker inte att det är tillräckligt. I ett yttrande till Trafikverket betonar kommunledningen att framkomligheten för andra trafikanter också måste fungera.

ANNONS

Kommunen ifrågasätter också målet om att 600 bilpendlare ska byta till buss och om kollektivtrafiksystemet i så fall har kapacitet för det.

– Vi vill att kollektivtrafiken prioriteras, men man behöver öka kapaciteten för all trafik. Det är många som pendlar både med bil och buss, säger Ulrika Landergren (L) kommunalråd i Kungsbacka.

Politikerna vill också att det planerade busskörfältet förlängs fram till Lindåsmotet.

– Men egentligen borde vi ha busskörfält ända till Särö. Blå express går ju dit, den stannar inte i Brottkärr.

När planerna för vägbygget nyligen var på samråd blev Kungsbacka kommun inte ombedd att yttra sig. Ändå skickades synpunkterna in i sista stund.

– Vi är lite irriterade över att Trafikverket ställde ut planen utan att fråga oss. Man har bara tittat på trafikflödena i Göteborg, men våra områden växer också.

Enligt Christer Claesson, projektenhetschef på Trafikverket, ska alla synpunkter nu bearbetas.

– Det är för tidigt att säga om det här är tillräckligt, vi kommer att arbeta vidare med frågan.

ANNONS

Men ni har väl redan gjort en bedömning?

– Det här är en del i det Västsvenska paketet och åtgärdens syfte är att göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Sedan får vi se vad som behövs på sikt.

Att Kungsbacka kommun inte tillfrågades direkt beror på att vägbygget ligger inom Göteborgs kommun, säger Christer Claesson.

– Men de är välkomna att yttra sig precis som alla andra.

I en första etapp ska ramper vid Hovåsmotet flyttas närmare 158:an. Det bygget beräknas vara klart hösten 2016. Två år senare ska busskörfältet vara färdigbyggt.

ANNONS