Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: TT/Google Maps
Bild: TT/Google Maps

Pistolrån mot butik i Tibro

En butik i Tibro utsattes under fredagskvällen för ett rån. Personalen hotades med pistolliknande föremål. Nu söker polisen efter minst två misstänkta gärningsmän.

Vid halv nio-tiden på fredagskvällen fick polisen in ett överfallslarm från en livsmedelsbutik i centrala Tibro. Butiken hade utsatts för ett rån.

– Det kommer ett överfallslarm, den här butiken är utsatt för ett rån. Det är möjligen väktare som upptäckte det, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst. 

Hotades med pistolliknande föremål

Butikspersonalen ska ha hotats med pistolliknande föremål. Rånarna ska ha försvunnit från platsen med en okänd summa kontanter.

Det är oklart hur rånarna tog sig från platsen.

– Två personer försvinner därifrån, de ska ha kommit över kontanter, säger Tommy Nyman. 

Det ska inte finnas några uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med rånet.

Ingen person har gripits. Polisen söker nu i området efter minst två gärningsmän. 

–  Vi söker i området nu, vi kommer spärra av butiken för att göra en teknisk undersökning. Två personer har varit i butiken, sen kan det vara så att någon har väntat på utsidan, säger Tommy Nyman. 

Söker med hundar

Strax innan klockan 23 på fredagskvällen var polisen kvar på platsen och sökte efter de misstänkta gärningsmännen. 

– Vi har ett antal patruller på plats som arbetar med ärendet och söker i området, vi har även haft hundpatruller på plats, sade Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst. 

Vid midnatt var polisen klara på platsen, men det kommer vara fortsatt avspärrat. En teknisk undersökning kommer utföras under lördagen.

– Ingen är frihetsberövad, sade Peter Nordengard, strax innan midnatt. 

Mest läst