Pistolrån i Kungsbacka: "Personalen låste in sig"

Två maskerade rånare beväpnade med ett pistolliknande föremål har slagit till mot en butik i Onsala i Kungsbacka kommun. – Personalen låste in sig och såg inte åt vilket håll de misstänkta lämnade, säger Stefan Gustafsson på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om butiksrånet vid 10.50 på onsdagsförmiddagen.

Rånet ska enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson ha skett tio minuter innan polisen fick larmet.

– Det är två vad det verkar yngre personer som tagit sin in i butiken maskerade och beväpnade med ett pistolliknande föremål. När personalen har sett detta har delåst in sig i ett rum, säger Stefan Gustafsson.

Det är oklart om rånarna fick med sig något från butiken. Ingen i personalen ska kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Butiken avspärrad

Butiken har nu spärrats av och polisen finns på plats för att genomföra en teknisk brottsplatsundersökning.

Enligt ett vittne är det fem polisbilar på plats tillsammans med en polishelikopter.

ANNONS

– Vi ska också kontrollera om det finns övervakningsbilder att tillgå och hålla förhör med personalen, säger polisen presstalesman.

Vad Stefan Gustafsson vet pågår ingen direkt jakt efter rånarna.

– I och med att personalen låste in sig så har de inte sett åt vilket håll de misstänkta lämnade platsen åt och vi har därför inte riktigt något att gå på i sökandet, säger Stefan Gustafsson.

Krävde pengar

Enligt Gustafsson ska männen på något sätt ha begärt att få pengar - men att det inte finns några uppgifter gällande om de fick med sig något rånbyte.

Enligt polisens presstalesmän tyder uppgifter efter rånet på att de misstänkta inte verkar ha vanan att utföra butiksrån.

– Analysen av situationen är att deverkar liteokunniga i den här branschen och deverkar inte vara så härdade, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har efter brottet inlett en förundersökning med rubriceringen grovt rån.

ANNONS