Personbil i krock med älg - riksväg avstängd

Riksväg 41 har stängts av efter att en personbil krockat med en älg i Marks kommun. Enligt räddningstjänsten körde personbilen i cirka 90 km/h vid krocken. – Det har nog varit en rejäl smäll, säger Mikael Rohmée vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Viltolyckan inträffade vid runt 21-tiden på måndagskvällen längs riksväg 41 i närheten av tätorten Fritsla i Marks kommun.

Enligt polisen behövde ingen person föras till sjukhus. Värre gick det förden påkörda älgen.

– Älgen avlivades på plats av en jägare, Säger Göran Carlbom,vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Räddningstjänsten: "Rejäl smäll"

Enligt räddningstjänsten vid Södra Älvsborgs räddningsförbund var kraschen kraftig.

– Bilen har kört i cirka 90 km/h. Det har nog varit en rejäl smäll och bilen har blivit kraftigt demolerad, men det verkar inte vara några allvarligare personskador, sägerMikael Rohmée, inre befäl vid räddningstjänsten.

Älgen låg kvar på vägbanan efter olyckan. Mikael Rohméeberättar att räddningstjänsten tog beslut att stänga av vägen då en annan förbipasserande bil kördeöver älgen efter olyckan.

ANNONS

– Föraren såg väl inte älgen och touchade den lite. Nu inväntar vi jakträttsinnehavaren. Kommer inte den personen får vi väl dra bort älgen med manuell kraft, vilket gör att vägen kommer att vara avstängd en stund till, berättadeMikael Rohmée vid 21.30-tiden.

Enligt Trafikverket beräknas räddningsinsatsen efter olyckan att pågå fram till 22-tiden på måndagskvällen vilket gör att riksvsäg 41 fram till dess kommer att vara avtstäng mellanRamslätt till Flenstorp utanför Fritsla.

ANNONS