Persdotter förlikade

ANNONS
|

Lisa Persdotter hade stämt mannen på 110 000 kronor sedan en fuktskada tvingat henne till reparationer av den lägenhet som hon köpte av Mölndalsbon.

När parterna på torsdagen möttes i rätt räckte det med en timmes förhandling för att de skulle komma överens.

Uppgörelsen är sekretessbelagd, men enligt vad GP erfar har Persdotter och Mölndalsbon kommit överens om att dela på kostnaderna. Persdotter tros därmed ha sänkt sina anspråk.

Båda parter uppger sig vara nöjda med uppgörelsen.

Bakgrund:

Hösten 2006 köpte Lisa Persdotter en 117 kvadratmeter stor våning på Viktoriagatan i centrala Göteborg. Säljare var en 47-årig man som numera bor i Mölndal.

ANNONS

Själva affären genomfördes smärtfritt och en köpesumma på 3,5 miljoner kronor utväxlades. Men snart började problemen. I samband med ett hantverksjobb uppdagades att det fanns stora brister i badrummets fuktsäkring - trots att säljaren enligt Persdotter lovat att det hade genomförts en fackmannamässig badrumsrenovering.

Nu kräver hon den 47-årige Mölndalsbon på nästan 110 000 kronor för de omfattande reparationer som hon själv fick bekosta.

Lisa Persdotter och hennes advokat hävdar att felen ska betraktas som dolda - det vill säga att köparen inte ska anses ha kunnat upptäcka dem innan kontraktet skrevs.

Den anklagade Mölndalsbon är dock inne på en helt annan linje. Han uppger att priset var lågt satt just på grund av badrummet och att Lisa Persdotter skulle ha upptäckt felen om hon hade genomfört en grundlig besiktning.

Han pekar också på det faktum att Lisa Persdotter sålde lägenheten vidare kort senare med 450 000 kronors förtjänst. "Hon har således inte lidit någon skada", skriver mannens advokat i en inlaga till tingsrätten.

Kändis efter bröllopet

ANNONS