Pådrag efter brand i julgran

Räddningstjänsten larmades under onsdagskvällen till en lägenhet i Borås efter att en julgran av okänd anledning börjat brinna.
– Branden var släckt när vi kom fram. Det ska vara sotskador i lägenheten och ambulans har varit på plats, säger Jan Kuusisto på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden ringdes in till SOS klockan 19.13 på onsdagskvällen. Ulla Brehm är presstalesperson hos polisen i region Väst.

– Det står brand i julgran i larmet. I övrigt har jag inte mer än tid och adress för larmet, säger hon.

Jan Kuusisto är inre befäl vid Södra Älvsborgsräddningstjänstförbund. Han bekräftar att en julgran har börjat brinna.

– Hur det har gått till har jag ingen aning om, men branden var släckt när vi kom till platsen. Det ska vara en del sotskador i lägenheten och ambulans är på plats då det är oklart om någon har kommit till skada eller inte, berättade Jan Kuusisto under insatsen.

ANNONS

Michael Sivenbring är teamledare på SOS Alarm och berättar att det inledningsvis fanns uppgifter om att en person var skadad och att denne skulle köras i ambulans till sjukhus.

– Men enligt mina senaste uppgifter så har ingen behövts köras till sjukhus. Om det gavs vård vid platsen istället, eller om det inte alls behövdes, det vet jag inte.

Sivenbring berättar att en person från allmänheten ska ha gått in i lägenheten med en brandsläckare och släckt lågorna.

– Allmänhet har gjort den inledande insatsen och sedan tog räddningstjänsten över, säger Michael Sivenbring.

ANNONS