Omfattande garagebrand i Halmstad

En omfattande brand härjar under torsdagskvällen i Fyllinge utanför Halmstad. Boende evakuerades, och flera motorcyklar och bilar ska ha förstörts.
– Det är av stort ekonomiskt värde, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades till platsen vid 21.30-tiden. Då brann det ordentligt i en garagelänga.

– Det brann ganska kraftigt när vi kom fram. Vi har väl dämpat branden något som det ser ut nu och räddat lite fordon ur garagen, sade Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten strax före 23.

Boende evakuerade

Garagelängan ska vara fristående men andra huskroppar ska ligga relativt nära. Inför risken för spridning beslutade räddningstjänsten att utrymma ett antal av de närliggande fastigheterna.

– Vi har evakuerat folk och har inga rapporter om att någon ur allmänheten skulle vara skadad, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

ANNONS

Inledningsvis meddelade polisen att två brandmän skulle ha skadats i branden, men det visade sig att brandmännen klarade sig oskadda.

– Vi har inga skadade vilket är skönt. Vi håller på att släcka längan med garagen. Man siktar på att vara färdiga framåt morgonen, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, vid midnatt.

Ekonomisk skada

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, och man har eventuellt vittnesuppgifter som tyder på att branden är anlagd.

– Det är lite tidigt att säga, men vi jobbar på saken. Vi har eventuellt ett vittne på plats. Men vad de har sett går vi inte in på i nuläget, säger Martina Saghamre.

Flera bilar och flera motorcyklar ska ha blivit totalförstörda i branden, och det rör sig om stor ekonomiska skada, berättar Martina Saghamre.

ANNONS