Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/15

Olyckor och förseningar i förmiddagens snöväder

Olyckorna avlöste varandra under onsdagsmorgonen efter det kraftiga snöovädret som drog in över Västsverige. Både kollektivtrafiken och flygtrafiken drabbades av förseningar. Polisen uppmanade till försiktighet i trafiken. – Den som ger sig ut med sommardäck har inte på vägarna att göra, sade Stefan Gustafsson,presstalesperson vid polisen region Väst.

Ett intensivt snöfall över Västsverige orsakade stora problem i trafiken under onsdagsmorgonen. Kollektivtrafiken drabbades av stora förseningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har varit en hel del problem på morgonen. Det är spårvagnstrafiken som har drabbats hårdast med stopp på olika hållplatser, berättade Rodrigue Alfahelle vid Västtrafik.

Problemen i kollektiv trafiken fortsatte under eftermiddagen med förseningar för både buss- och spårvagnstrafiken i Göteborg. Västtrafik rekommenderade resenärer att vara ute i god tid och att hålla koll på bolagets hemsida. 

Olyckor avlöste varandra

Snövädret påverkade även biltrafiken på flera håll i Västsverige och olyckor skapade massiva köer längs E6 i både norr- och södergående riktning i Göteborgsområdet. 

Under onsdagsmorgonen stängdes riksväg 40 mellan Borås och Göteborg av i riktning mot Göteborg efter att två personbilar krockade med varandra. Även riksväg 47 fick stängas av under en tid efter en olycka mellan en lastbil och personbil i Grästorp i Västergötland. 

Polisen uppmanade alla bilister till försiktighet i trafiken. 

– Den som ger sig ut med sommardäck har inte på vägarna att göra. I dag gäller det att ta sig i väg i tid, följa väglaget och inte hastighetsskyltarna, ta ut avstånden och var pigg och kry, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst. 

LÄS MER: Håkan, 52, rasar mot Landvetters försenade flyg

Förseningar på Landvetter

Flera avgångar vid Landvetters flygplats blev försenade eller inställda på grund av vintervädret. Under onsdagsmorgonen dirigerades flygplan på väg till Landvetter om till andra flygplatser. 

– Det är vissa förseningar på grund av att vi behöver snöröja, sade Victoria Ström, pressinformatör vid Landvetter flygplats.

Trafikläget förbättrades under eftermiddagen då temperaturerna steg i Västsverige och nederbörden övergick från snö till regn. 

Mest läst