Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Niklas Pettersson
Bild: Niklas Pettersson

Olycka i Västsverige – E6 stängdes ner

En bil har kört in i mitträcket på E6 mellan trafikplats Kvibille och Getinge mellan Halmstad och Falkenberg. E6 stängdes av i båda riktningar vid olycksplatsen under räddningsarbetet. Skadeläget är oklart. – Bilen hade fått vattenplaning, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var vid lunchtid under måndagen som räddningstjänsten larmades om en trafikolycka på E6, mellan Halmstad och Falkenberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en personbil som hade kört in i mitträcket. Det satt två personer satt i bilen, men de har inte blivit skjutsade av ambulans, säger Niklas Rosenberg, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.

Skrot på vägbanan

Det är inte prat om några allvarliga skador, men att vara med om en olycka av den här typen är ändå en omskakande upplevelse, menar Rosenberg. På grund av olyckans art fick E6 stängas av i båda riktningar. 

– Vi fick sanera hundra meter på vägbanan och även på södergående. De fick sanera på den vägbanan också, säger Rosenberg.

Inga andra fordon ska ha varit inblandade i olyckan.

Leddes om via gamla vägen

Strax innan klockan 13 under måndagseftermiddagen hade räddningstjänsten öppnat ett körfält i söedergående riktning. Tidigare hade all trafik omdirigerats via gamla E6 enligt Trafikverket.

– Det ska nog öppnas upp helt snart, säger Niklas Rosenberg.

Vid 13.10 lämnade polis och räddningstjänst platsen och trafiken kunde flyta på som vanligt igen.

– Bilen hade fått vattenplaning och kört in i mitträcket. Inga personskador, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mest läst