Okänd hjälte väckte Emmy, 22, vid branden

En person miste livet vid en stor lägenhetsbrand i Lindome på torsdagen. En av grannarna, 22-åriga Emmy Thörnelöf, berättar hur hon blev väckt av ett bankande på dörren. – Vad jag förstod var det en som inte ens bodde i huset, säger Emmy, som vill tacka alla som hjälpte henne under branden.

ANNONS
|

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som räddningstjänst larmades till flerfamiljshuset i Lindome. Väl på plats kunde brandkår konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på tredje våningen, och elden spred sig senare till vinden.

LÄS MER: Stor lägenhetsbrand i Lindome

En person fördes till sjukhus med livshotande skador efter branden, och på fredagen stod det klart att hennes liv inte gått att rädda.

LÄS MER: Kvinna död i lägenhetsbrand

Emmy Thörnelöf har bott i flerfamiljshusetsedan i december, snett under den lägenhet som brandhärjades. Emmyberättar hur hon blev väckt på torsdagsmorgonen av att någon bankade på dörren. Trapphuset är då rökfyllt, beskriver hon.

ANNONS

– Det var kaotiskt, sammanfattar hon gårdagen för GP.

– Vad jag förstod var det en som inte ens bodde i huset, utan sett det utifrån och kom och bankade på. Jag hade nog inte vaknat annars, säger Emmy, som på sin blogg beskriver hurett fönster på tredjevåningen exploderar precis när hon kommit ut.

Vet inte vilka hjältarna är

– Det slår eld ut genom fönstret ochbolmar rök. Folk är skärrade och oroliga, några försöker få ut alla i huset medanfolk är i chock, beskriver Emmy, som vill tacka alla som hjälpte till under gårdagen: den som sprang och bankade på dörren, den person som hjälpte människor och djur ut ur byggnaden.

– Jag vet intevilka dessa är som varså modiga, säger Emmy.

Hon klarade sig oskadd i branden, och även hennes lägenhet.

– Jag fick tillbaka den nu på fredagsmorgonen.De har satt in ett aggregat för att vädra ut röken, och det verkar fungera eller så har jag vant mig vid lukten.

ANNONS