Nya skolan full direkt

Den nya skolan som invigdes strax efter årsskiftet är redan full, liksom Bollebygds två andra grundskolor. Nu brådskar det att få fram ytterligare en skola i den snabbt växande kommunen.

ANNONS
|

I januari flyttade 450 barn i förskolan till årskurs sex in i den nya Bollebygdskolan.

– När vi började planera skolan för fem år sedan tänkte vi först renovera den gamla, men ganska snart upptäckte vi att det skulle bli lika dyrt som att bygga en helt ny, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S).

För ungefär ett år sedan stod det klart att den nya skolan inte skulle räcka till. Peter Rosholm berättar att antalet 6-åringar och 80-åringar i kommunen ökat mer än vad som prognostiserats.

– Vi påbörjar nu planeringen för ytterligare en ny skola som ska få minst sex förskoleavdelningar. Förhoppningsvis kan den vara klar om fyra år, fram till dess klarar vi oss genom att använda lokaler i den gamla intilliggande skolan.

ANNONS

Drygt 9 000 personer är i nuläget bosatta i Bollebygd och under den kommande femårsperioden räknar kommunen med en årlig befolkningsökning på mellan 3,5 och 4 procent.

– Vårt läge mellan Göteborg och Borås gör att många vill flytta hit. Den påbörjade expansionen kring Landvetter märks redan tydligt här, säger Christer Johansson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Även planchef Fredrik Engkvist poängterar det akuta skolläget.

– En ny skola måste fram snabbt. Vi har flera nya bostadsområden på gång i centralorten, säger Engkvist.

ANNONS