Nya förhör med misstänkte mördaren

Under fredagen gjorde polisen ett genombrott i jakten på mördaren som slog till vid ett motionsspår i Ulricehamn i veckan. I går anhölls en misstänkt man som polisen i dag kommer att höra på nytt. – Fler förhör ska hållas, säger spaningsledaren Helena Ericsson.

ANNONS
|

Den misstänkte mördaren hämtades in till förhör av polisen vid 14-15-tiden på fredagsförmiddagen. Klockan 16.05 tog åklagaren som leder utredningen beslutet att mannen skulle anhållas skäligen misstänkt för mordet längs milspåret i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn.

LÄS OCKSÅ:Expertgrupp kallas in efter mordet

Den misstänkte mannen är enligt polisen mellan 20 och 30 år och via polisens hemsida meddelades det under fredagen att han är hemmahörande i Ulricehamns kommun.

Polisen är fortsatt förtegna om varför man misstänker att mannen ligger bakom mordet på kvinnan, som var i 60-årsåldern. Hon ska ha varitute i området för att gå med stavar.

ANNONS

Vill inte uttala sig om den misstänktes inställning

Spaningsledaren Helena Ericsson berättar att nya förhör med mannen kommer att hållas under helgen. Senast på måndag måste åklagaren fatta beslut om den misstänkte ska begäras häktad.

Polisen har i nuläget valt att lägga locket på heltnär det gäller vad som framkom i det första förhöret. I nuläget vill spaningsledaren inte heller svara på hur den misstänkte ställer sig till de grova misstankarna som han sitter frihetsberövad för.

– Det tänker jag inte uttala mig om alls, säger Ericsson.

Flera Ulricehamnbor som GP har varit i kontakt med vittnar om hur polisen under fredagseftermiddagen rörde sig i ett bostadsområde i kommunen.

– Jag såg två polisbilar här vid 14.30-tiden, säger en pensionär.

En yngre person berättar om hur polisen sökte av området med hundar och att det fanns flera polisenheter i områdetunder eftermiddagen.

Arbetar fortsatt efter flera teorier

Polischefen Helena Ericsson vill inte kommentera om insatsen hade ett samband med att polisen under eftermiddagen hämtade in den misstänkte mördaren tillförhör.

Eftersom den anhållen mannen i nuläget bara är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, uppger spaningsledaren att polisen fortsätter att arbeta brett i utredningen.

Inuläget låser sig utredarna inte vid en ensam teori kring vad som hände kvinnan under tisdagseftermiddagen eller kvällen.

Tidigare i veckan uppmanade polischefen LenaMatthijs människor att inte vandra ensamma i skogarna runt Lassalyckans friluftsområde då polisen inte kunde garantera att en mördare inte kunde slå till igen.

ANNONS

Helena Ericsson vill i nuläget inte svara på om den rekommendationen kvarstår efter att en misstänkt nu sitter anhållen.

Polisens presstalesman Hans Lippens tyckeratt människor ska leva på som vanligt - en rekommendation som han menar är generell och inte har något att göra med att en man anhölls under fredagen.

– Vill man ut och motionera ska man göra det om man själv känner sig trygg i det, känns det bättre att ha med sig en vän så ska man ha det, säger Lippens.

ANNONS