Nu släpps lejonungarna på Borås Djurpark ut

I mitten av augusti fick Borås Djurpark tillskott i djurfamiljen. Det var lejonhonan Rafaia och hanen Armani som tillsammans fick fyra ungar. Under en tid har familjen fått vara avskiljda från resten av gruppen, men nu är det för första gången dags för ungarna, som fått namn med stjärnglans, att stiga ut i strålkastarljuset.

ANNONS
|

Potter, Weasley, Granger och Dolores. Namn de allra flesta känner igen - och nu även namnen på desenaste tillskottentill Borås Djurpark.

I mitten av augusti födde lejonparetRafaia och Armanifyra smålejonungar, och nu ärtiden mogen för ungarna att för första gången släppas ut till de övriga lejonen i gruppen.

- När vi har en lejonfödsel är det alltid en period när de behöver gå undan litegrann och hållas avskiljda från resten av gruppen, och nu har det gått så lång tid som det brukar göra innan de kan återförenas med övriga gruppen, säger djurparkens zoolog Daniel Roth.

Hur det kommer sig att ungarna fick namn med Harry Potter-referenser är han osäker på.

ANNONS

- De som föder upp ungarna står ju och snackar och ser om de hittar nåt kännetecken, och ofta blir det ju swahili-namn, men den här gången hittade de väl något som gjorde att de tänkte på Harry Potter.

Vad det kan vara vet han inte - men det kan ni kanske se själva. Är det någon av lejonungarna som har ett yrigt rött hår, eller kanske ett ärr i pannan? I helgen öppnar djurparken,och klockan 09:00 på fredagen är det äntligen möjligt för besökarna attfåse de små lejonungarna ute för första gången.

ANNONS