Härryda kommun vill utveckla verksamheten på Råda säteri. Bild: Lisa Henricson
Härryda kommun vill utveckla verksamheten på Råda säteri. Bild: Lisa Henricson

Nu ska Råda säteri utvecklas

Efter att Råda säteri och gästgifveri AB gått i konkurs är det nu klart att Härryda kommun tar över ansvaret. Ambitionen är att kaféet ska öppna redan i sommar.

ANNONS
|

Råda säteri och gästgifveri AB har de senaste åren drivit restaurang och kafé på säteriet, men sedan bolaget gick i konkurs tidigare i år har det varit oklart vad som ska hända med verksamheten. Härryda kommun, som äger Råda säteri, har sedan tidigare varit i tvist med bolaget på grund av misskött hyra och kommunen har drivit linjen om att få tillbaka hyreskontraktet. Nu har de fått rätt och sedan 15 maj har kommunen tillgång till lokalerna och kan börja utveckla området och hitta nya entreprenörer till restaurangen och kaféet.

En upphandling kommer att starta omgående ochsamtidigt jobbar kommunen nu på att hitta en temporär lösning för att kaféet ska kunna hålla öppet i sommar.

ANNONS

När det gäller den fortsatta utvecklingen av området har Härryda kommun redan avsatt resurser för en renovering och även anställt projektledaren Martina Johansson, som tillträder sin tjänst 1 juni.

– Efter att ha jobbat med besöksnäringen i Göteborgs insjörike känns det nu fantastiskt roligt att få ha fokus på Härryda kommun och då speciellt Råda säteri där kommunen nu gör ett viktigt omtag, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS