Nu har knivoffren vaknat

Makarna som knivskars svårt vid morddramat på Onsala i december har vaknat ur medvetslösheten. Mannen har kunnat höras av polisen.

ANNONS
|

5 december mördades en 39-årig man under en parmiddag i hans hem på Onsala. En jämngammal man, vän till den mördade, är sedan 8 december häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Mannen är även misstänkt för mordförsök på en man, i 40-årsåldern, och en kvinna, i 30-årsåldern, som bodde i en villa i närheten. Dit gick gärningsmannen och attackerade också dem.

Kvinnan fick livshotande skador, hennes make allvarliga. Båda har legat nedsövda på Sahlgrenska men har nu vaknat, uppger kammaråklagare Ann-Christin Claesson.

- Det har hållits förhör med honom. Kvinnan är vaken, men har på grund av sitt hälsotillstånd ännu inte kunnat höras, säger Claesson.

ANNONS

Så vitt åklagaren känner till är de båda skadade makarna fortfarande kvar på sjukhuset.

Den skadade mannen har lämnat uppgifter i förhören som hållits med honom men åklagaren vill inte nämna något om hur detaljerade de uppgifterna är.

Den misstänkte gärningsmannen genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.

- Det har hållits flera förhör med honom. Från själva händelseförloppet, gärningstillfället, uppger han att han fortfarande inte kan minnas något.

Enligt Varbergs tingsrätts beslut ska åtal väckas 19 februari. Det är dock osäkert om det blir så.

- Det pågår tekniska undersökningar som vi fortfarande inte fått resultat ifrån. Så det är tveksamt om det blir åtal då, säger Ann-Christin Claesson.

Någon orsak eller förklaring till vansinnesdåden finns inte.

- Nej, vi har inget motiv till gärningen.

ANNONS