Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Mystiskt oljeutsläpp - trafikanter varnas

Ett cirka 400 meter långt oljeutsläpp upptäcktes under måndagseftermiddagen längs väg 164 i Strömstad. Var oljan kommer från är ett mysterium för räddningstjänsten. – Vi har ingen aning, säger insatsledaren Tomas Rönnborg.

Oljeutsläppet upptäcktes strax före klockan 18.00 på måndagskvällen då en privatperson larmade räddningstjänsten. 

Tomas Rönnborg är insatsledare vid räddningstjänsten i Strömstad och berättar att en sträcka på cirka 300-400 meter var belagd med olja längs väg 164 från Strömstadsmotet till Skee i riktning mot Åmål. 

– Vi har ingen aning var oljan kommer ifrån, det var inget fordon vid platsen som vi kunde koppla det här till. Till en början lade vi ut ett sorptionsmedel som är ett medel som suger upp petroleumprodukter. Senare under kvällen var Svevias driftjour ute vid platsen och grusade vägbanan och satte upp skyltar med varning för slirig vägbana, säger Tomas Rönnborg.

Trafikverket varnar

Enligt insatsledaren har inga olyckor inträffat längs vägen under måndagskvällen. Trafikverket har nu gått ut med en varning gällande att det kan vara fortsatt halt längs vägen fram till lunchtid på onsdag. 

– Hastigheten har också sänkts längs vägen. Under kvällen och natten är det inte så intensiv trafik längs den här vägen, vi får hoppas att gruset och det vi har gjort vid platsen får verkan och att trafikanter lyssnar på varningen som också har gått ut i trafikradion under kvällen, säger Tomas Rönnborg. 

Vid 21.30-tiden på måndagskvällen hade polisens presstalesperson i region Väst, Ulla Brehm, ingen information om oljeutsläppet. 

Mest läst