Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

simlangsdalen.jpeg
Mannen hittades skjuten i terrängen öster om Halmstad i tisdags. Bild: Jari Välitalo

Mordoffret troligen inte från bygden

Mannen hittades skjuten i skogen utanför Halmstad. Nu tror sig polisen veta vem offret är.
– Vi har en arbetshypotes och stämmer den identiteten kommer han inte från Halland, säger Cecilia Bergsten, chef för roteln grova brott i Halland.

Vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen hittades en man död i terrängen utanför Halmstad.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mannen hittades intill en skogsväg och enligt uppgifter till GP hade mannen skottskador som polisen misstänker ligger bakom hans död.

Cecilia Bergsten, är chef för roteln grova brott i Halland. Hon vill inte kommentera på vilket sätt mannen har blivit mördad, men konstaterar att det inte finns någon tvekan om att det rör sig om ett mord.

Under tisdagen spärrades ett stor område av i terrängen väster om de små samhällena Marbäck och Simlångsdalen öster om Halmstad där kroppen hittades i ett populärt friluftsområde cirka 70 meter från riksväg 25.

Vid platsen har polisen säkrat fynd, men exakt vad man har hittat är man i nuläget förtegen om.

– Vi har gjort fynd och avspärrningarna vid platsen är nu hävda. Däremot är vi kvar i området med hundsök, men inte exakt på samma plats som där vi hade avspärrningarna, säger Bergsten.

Offret inte formellt identifierat

Mordoffret är ännu inte helt identifierat. Kroppen skulle ha obducerats under onsdagen, men obduktionen kommer nu istället troligen att genomföras under fredagen. Polisen har dock en hypotes om vem mannen är och anhöriga har kontaktats av polisen.

– Vi tror att det är en man i 30-årsåldern. Stämmer identiteten i vår arbetshypotes kommer han inte från Halland, säger Cecilia Bergsten.

Hon berättar fortsatt att det är för tidigt att gå in på om mannen har någon koppling till området där han hittades död och om polisen har något motiv till varför någon skulle vilja honom illa.

Mannen som polisen misstänker är offret var enligt polisen inte anmäld försvunnen när han hittades död.

– Formellt är identiteten inte fastställd, vi har oerhörda kvar på oss för att den ska vara det, men vi tror oss veta vem det är. Vi bedriver utredningen på bred front nu, men exakt vad vi gör kan jag inte gå in på, säger Cecilia Bergsten som även meddelar att det inte nuläget inte finns någon misstänkt eller gripen i utredningen.

Mest läst