Mordmisstänkt tidigare dömd för dråp på sin mamma

ANNONS
|

Mordmisstankarna kvarstår mot den man som anhölls efter att en kvinna hittats död i en lägenhet i Trollhättan i måndags kväll.

Nu bekräftar polisen att mannen sedan tidigare är dömd för dråp.

– Det stämmer, säger Sten Rune Timmersjö vid Trollhättepolisens avdelning för grova brott.

TTELA har också fått bekräftat från Vänersborgs tingsrätt att den misstänkte är samma person som för några år sedan dömdes till fängelse för dråp på sin mamma och att samma man nu har tilldelats en försvarare.

Det var på våren 2012 som mannendömdes till drygt fyra års fängelse för att ha tagit livet av sin mamma, genom att trä en plastpåse över huvudet på henne och spruta in startgas. Mannen hävdade att hans gärningar skulle bedömas som medhjälp till självmord eftersom mamman inte ville leva längre. Rätten bedömde gärningen som dråp då det fanns förmildrande omständigheter och att det konstaterats att mamman hade dödslängtan.

ANNONS

Kan en tidigare dom påverka den här utredningen?

– Jag känner givetvis till tidigare eventuella domar, men generellt fungerar det så i inledningsskedet av en utredning att det är omständigheterna i det specifika ärendet som utgör underlaget. Men samtliga omständigheter som har betydelse beaktas,säger vice chefsåklagare Caroline Fransson.

Polisen arbetar nu vidare med utredningen och fler förhör väntar under dagen.

– Jag kommer sannolikt att fatta beslut om mannen ska begäras häktad imorgon, i övrigt vill jag inte kommentera omständigheterna, säger Caroline Fransson.

ANNONS