Arkivbild.
Arkivbild.

Misstankar om mord i Borås stärks

En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Borås på fredagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

ANNONS
|

Det var 12:38 på fredagen som polisen meddelade att man hittat en avliden man i en lägenhet i Borås.

– Det är en person som hittat mannen och efter det kallades en patrull till platsen. Utifrån vad man sett på platsen går det inte att utesluta att han bragts om livet, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, under fredagen.

På lördagen stärktes polisens misstankar om att mannen blivit mördad.

– Den tekniska undersökningen av lägenheten och rättsläkarens undersökning av kroppen gör att vi nu är tämligen säkra på att det rör sig om ett mord, säger Peter Adlersson på lördagen.

ANNONS

Mannen har inte blivit skjuten, men i övrigt vill polisen inget säga om vilken typ av våld han utsatts för.

Mannen hittades i en lägenhet i Sjöbo, i norra delen av Borås. Enligt Peter Adlersson var den döde mannen känd av polisen, i samband med mindre förseelser.

– Han var ingen våldsverkare.

Polisen har ingen misstänkt för dådet.

– Nu fortsätter vi vårt arbete, med inre spaning och med dörrknackning i området. Vi hoppas att det finns någon som har sett något och kan ge oss upplysningar, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS