Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Misstänkte mördaren: Jag har dödat min mor

Mamman hade varit ute på promenad och plockat sten. När hon kom hem till huset i Strömstad tog sonen stenen ur handen och slog henne i huvudet med den. Sedan ströp han henne. Dagen efter kom verkligheten ikapp honom. Han grävde först ner mamman och därefter ringde han 112. – Jag har i går kväll dödat min mor, sa han i larmsamtalet.

I veckan åtalades en man i 35-årsåldern för mord och brott mot griftefrid. Brotten begicks i Strömstad i början av september. I förundersökningen framgår det att offret, mannens mamma, hade gått ut på promenad för att plocka sten. När hon kom hem igen hade hon en stor sten i händerna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mannen berättade för polisen att han sprang mot sin mamma, tog stenen ifrån henne och slog den i hennes huvud.

– Efter de två slagen ramlade hon ned. Jag tror jag ramlar tillsammans med henne, det gick fort, berättade han för polisen och sa att han sedan satte sig gränsle över henne ströp henne till döds.

Kroppen lät han sedan ligga kvar.

– Nu det är så att idag på morgonen fick jag panik så jag grävde ner henne lite.

LÄS MER: Polisen misstänker: Han slog, ströp och grävde ner sin gamla mamma
 

"Dödat min mor"

I stämningsansökan skriver åklagaren att mannen "obehörigen flyttat och skymfligen behandlat liket efter" mamman genom att släpa kroppen längst marken, dragit ner henne i en grop som han grävt och sedan skyfflat jord över.

Sedan ringde han 112.

– Jag har i går kväll dödat min mor, sa han till SOS-operatören och kopplades vidare till polisen.

För polisen berättade han om hur han påverkades av en tablett han tog ur vitaminskåpet:

– Jag var helt vild igår. Ögonen var helt vidöppna jag sprang naken i hela trädgården och hoppade upp och ner.

Mannen har erkänt att det var han som förorsakade den äldre kvinnans död, men samtidigt förnekar han brott "på grund av bristande uppsåt" står det i stämningsansökan.

– När detta händer så är han oerhört starkt psykotisk, han vet sannolikt inte vad han gör i det läget. Han är helt styrd av andra krafter som uppmanar honom att göra detta för att om han inte gör detta så kommer han själv att dö. Det är den upplevelsen han har under det skedet, sa mannens advokat Peter Ekelund i samband med den första häktningsförhandlingen.

LÄS MER: Misstänkte mördarens advokat: Han styrdes av inre röster
 

Led av allvarlig psykisk störning vid mordet

I förhör uttrycker mannen att det var som en inre röst som sa till honom vad han skulle göra. Lydde han order skulle han belönas.

Både den mindre och den större sinnesundersökningen har visat att mannen i 35-årsåldern led av en allvarlig psykisk störning vid brottstillfället.

Mest läst