Misstänkt skottlossning nära skola

Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Borås. Polisen finns på plats med hundpatruller men har inte hittat något som bekräftar att det skjutits. – Vi finns fortfarande kvar i området och undersöker det här, säger Hans Lippens på polisen.

ANNONS
|

Polis har larmats till området Götai Borås där två personer uppges ha hört skottlossning utomhus. Personerna har uppfattat det som att någon har beskjutit dem i området.

Platsen ligger i närheten av en skola.

I nuläget har polisen inte säkrat några spår på platsen som tyder på att någon avlossat ett vapen.

– Vi har inte hittat några tomhylsor och vi har inte heller informerats om att någon person ska vara skadad och vi har också kontrollerat det här med sjukhusen i området, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Larmet om den misstänkta skottlossningen ringdes in till polisen 14.12 på tisdagen. Personerna som larmade polisen ska ha hört tre smällar enligt polisen.

ANNONS

Grå bil undersöks

Hans Lippens uppger att det skulle kunna handla om smällare som inringarna kan ha förväxlat med ljud från vapen.

– Kort efter det första larmet fick vi ett liknande larm från samma område som visade sig vara smällare. Vi utreder det här till en början som en misstänkt skottlossning så får vi se hur det ligger till, säger Hans Lippens.

Enligt polisen kom ljuden från det det andra larmet från att ungdomar kastat smällare vid en parkeringsplats. Det andra larmet kom åtta minuter efter det första.

Polisen spärrade kort efter den misstänkta skjutningenav området runt en grå bil. Bilen sågs kort efter larmet lämna platsen därifrån ljuden från den misstänkta skottlossningen kom från.

Vid 15.20-tiden uppgav Lippens att bilen inte längre var avspärrad.

Insatsen trappas ner

Polisen finns nu på plats i området med flera enheter och en hundpatrull för att fastställa om det skjutits med vapen eller inte i området.

– Vi finns på kvar på platsen men börjar trappa ner insatsen och det här kommer troligtvis att rinna ut i sanden. Vi har inga skadade, inga misstänkta, och vi har inte hittat några tomhylsor,men vihar några förhör kvar att göra i området, säger polisens presstalesman.

Vid 15.40-tiden uppgav Lippens att polisen fanns kvar med en bil i området.

ANNONS

– Vi finns på plats för att skapa trygghetsskapande åtgärder. Sedan får inre befäl i Borås ta beslut om man ska gå vidare med det här eller inte. Det finns en del vittnesuppgifter att sammanställa, säger Hans Lippens.

ANNONS