Misstänkt mordförsök – tre gripna

Tre personer har gripits misstänkta för försök till mord efter att en man blev beskjuten i Halmstad på måndagskvällen. Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad vid beskjutningen.

ANNONS
|

Tre män har gripits misstänkta för försök till mord efter att en man på måndagskvällen blev beskjuten i Halmstad, skriver Hallandsposten.

Den förste mannen greps nekar i de förhör som hållits med honom. På tisdagseftermiddagen greps ytterligare två män, en i 40-årsåldern och en i 20-årsåldern.

Under natten har också ett antal förhör hållits.

Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad vid beskjutningen.

– Han blev skjuten i huvudet men skadades inte allvarligt, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Fördes till sjukhus

Det var strax efter klockan 19 som polisen fick in larmet. Inringaren, en man i 25-årsåldern, berättade då att han blivit beskjuten och träffats i huvudet.

ANNONS

– Han kördes med ambulans till sjukhus och var då vid medvetande. Vi har kunnat prata med honom, sa Tommy Nyman på måndagskvällen.

Enligt Nyman ska mannen, som befann sig vid en företagslokal i Halmstad, ha hört någon typ av knall inann han kände hur något träffade honom i huvudet.

Har spärrat av området

Polisen spärrade på måndagskvällen av ett område kring platsen och inväntar tekniker.

– Då får vi se om vi hittar några fynd som kan bringa klarhet i detta, berättade Nyman.

Kommer att hålla förhör

Händelsen har ägt rum i ett bostadsområde i Halmstad där det även finns en del företagslokaler. Tommy Nyman hade på måndagskvällen inga uppgifter på om händelsen inträffat inomhus eller utomhus.

– Vi är inte klara på det än. Men vi ska hålla förhör med mannen under kvällen för att se om det finns någon motivbild eller liknande, sa Tommy Nyman.

Polisen har startat en förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp.

ANNONS