En bilist körde på två personer på en p-plats i Borås.
En bilist körde på två personer på en p-plats i Borås. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Misstänkt mordförsök – en begärd häktad

Två personer blev under onsdagskvällen påkörda vid en parkeringsplats i anslutning till en idrottsplats i Borås. Bägge fördes tills sjukhus och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. På torsdagen begärdes en person häktad, misstänkt för försök till mord.

ANNONS

Det var vid 18.30-tiden på onsdagen som två personer blev påkörda vid en parkeringsplats i Borås.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord då det finns misstankar om att påkörningen var en medveten handling.

– Det stämmer att två personer har blivit påkörda och föraren avvek direkt efter händelsen. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Peter Nordengard.

Polisen sökte efter bilen som körde på de drabbade, man hade även en polishelikopter uppe i området. Vid 21-tiden kunde man också meddela att två personer gripits.

– Det sitter två frihetsberövade men de är inte hörda ännu. Rubriceringen är försök till mord och det är också det som de misstänks för, säger Peter Nordengard.

ANNONS

Två vittnen kring händelsen

De två gripna är en man och en kvinna i 20-årsåldern.

Det är i nuläget oklart vilken relation de misstänkta personerna har till offren. Enligt Nordengard påträffades personerna under sökinsatsen.

– Ett fordon är anträffat och taget i beslag. Våra tekniker kommer att titta lite närmare på det nu.

Polisen spärrade av platsen där det misstänkta brottet inträffat och man håller under kvällen också förhör med två personer som betraktas som vittnen.

Två personer till sjukhus

De två personer som blev påkörda är enligt polisen i Borås en man och en kvinna i 20-årsåldern. Enligt SOS Alarm fördes bägge till sjukhus.

– En kvinna i 20-årsåldern är lindrigare skadad, och mår efter omständigheterna bra. Den andra personer har jag ännu inga uppgifter om, säger Per Ljungblad, presstalesperson på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

På torsdagsförmiddagen finns uppdaterad information.

– Mannen som är i 20-årsåldern är allvarligt skadad, säger Frida johansson, presstalesperson på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

På torsdagen rapporterade Borås tidning om att åklagaren har begärt en person häktad, misstänkt för försök till mord.

– Jag anser att det föreligger sannolika skäl för den misstanken och därför får tingsrätten pröva detta, säger chefsåklagare Olof Sahlgren, till Borås tidning.

ANNONS