Misstänkt mord i Västsverige

En kvinna i 60-årsåldern har hittats död längs ett motionsspår i Ulricehamn i Västergötland. Polisen misstänker att hon har blivit mördad. – Det finns omständigheter runt fyndplatsen som gör att vi inte kan utesluta mord eller dråp, säger Hans Lippens på polisen.

ANNONS
|

Kvinnan i 60-årsåldern hittades död i anslutning till motionsspåret strax innan klockan 21.00 under tisdagskvällen efter att hon tidigare under kvällen anmälts saknad.

– Hon hade meddelat sin anhöriga att hon skulle ut på en motionsrunda och att hon skulle vara hemma vid 16-17-tiden. När hon inte kom hem och inte nåddes per telefonkontaktades polisen och då började vi att leta efter henne, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Glasögonen ledde fram till kroppen

Polisen fick larmet om att kvinnan var försvunnenomkring klockan 18.40 under tisdagskvällen.

Med hjälp av en sökhund gjordes det under kvällen ett fynd, kvinnans glasögon, som ledde polisen fram till platsen där honhittades avliden.

ANNONS

– En hundpatrull hittade kvinnan intill löpspåret vid 20.53. Glasögonen hittades en bit från fyndplatsen, exakt hur långt ifrån i meter vill jag inte gå in på,säger Hans Lippens.

Tecken på brott runt fyndplatsen

Polisens misstanke är att kvinnan har dött efter att hon utsatts för ett grovt våldsbrott.

– Det finns i alla fall omständigheter kring fyndplatsen i anslutning till själva kroppen som gör att vi inte kan utesluta att det rör sig om mord alternativtdråp. Den tekniska brottsplatsundersökningen har pågått under hela natten och då den inte är färdig är vi i nuläget sparsamma med mer detaljer, säger Hans Lippens.

Vid 8.30-tiden på onsdagsmorgonen hade polisen ingen misstänkt gärningsman.

– Det finns i nuläget ingen utpekad person som vi är ute och letar efter, säger polisens presstalesman.

Arbetet vid platsen kommer att fortsätta under onsdagen då ljusförhållandena underlättar polisens arbete.Polisen har spärrat av ett 50 gånger 50 meter stort område längs milspåret vid motionsområdetLassalyckan där det i vintras hölls världscupstävlingar i längdskidåkning inför tusentals åskådare.

– Vi har haft ett personalbyte under morgonen, teknikerna kommer att fortsätta sitt arbete så fort det blir stabilt ljus ute, säger Lippens.

Polisen söker vittnen

Vad Hans Lippens vet finns det sedan tidigare ingen känd hotbild mot den avlidna kvinnan. Hennes anhöriga har under natten och morgonenunderrättats om att hon är avliden.

ANNONS

Polisen vädjar nu efter tips från eventuella vittnen som befunnit sig i områdetunder tisdagseftermiddagen.

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som har befunnit sig i området för att höra om det har sett, hört eller på något annat sätt iakttagit något som kan vara av intresse för oss, säger Hans Lippens.

Enligt GP:s fotograf vid platsen har polisens avspärrningar gjort att människor som motionerat längs milspåret i Lassalyckan fått vända längs spåret under onsdagsmorgonen.

– Dehar fått vända och ta andra slingor på order från personal som vaktar avspärrningarna, säger GP:s utsände.

Vet du mer?Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.seTelefon: 031-17 20 10031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS