Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Misstänkt människorov i Töreboda

Under natten fördes en man bort mot sin vilja i Töreboda. Nu har en man gripits misstänkt för brottet och den bortrövade mannen har förts till sjukhus. – De var tillsammans, men var de anträffas vill man inte riktigt redogöra, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Det var under natten mot söndagen som ett flertal gärningspersoner bröt sig in en bostad för att sedan med tvång föra bort en person från platsen.  

Polisen fick kännedom om händelsen efter att vittne larmade polisen om händelsen strax efter midnatt. 

– Det är ett vittne som hör av sig. Det är det här som gör att vi kommer de här personerna på spåren, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för Polisen i Region Väst. 

En person gripen

Polisens spaningsarbete har gett resultat. Under söndagseftermiddagen har polisen gripit en misstänkt gärningsman. I hans närvaro fanns även den person som rövats bort. 

– De var tillsammans, men var de anträffas vill man inte riktigt redogöra på grund av den pågående förundersökningen, säger Christer Fuxborg. 

Att polisen är förtegen i nuläget beror alltså på att ett antal gärningspersoner fortfarande befinner sig på fri fot. 

Hotades till livet och blev misshandlad

Den mannen som rövades bort sin vilja har nu förts till sjukhus. Han ska hotats till livet och blivit misshandlad, skriver P4 Skaraborg

– Han hade någon sårskada och hade skadat sig i munnen på något sätt. Det var ett öppet sår som behövde plåstras om, berättar Christer Fuxborg. 

Enligt Skövde Nyheter är den gripne mannen känd av polisen sedan tidigare. Hab misstänks nu för olaga frihetsberövande och är nu anhållen på sannolika skäl av åklagare. 

Mest läst