Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Advokat Sverker Mattsson, som försvarar den yngre av de två männen som misstänks för mordet. FOTO: Anna Svanberg
Advokat Sverker Mattsson, som försvarar den yngre av de två männen som misstänks för mordet. FOTO: Anna Svanberg

Misstänkt bodde på vandrarhemmet

Den yngre av männen som misstänks för mordet på den idylliska ön i Ljungskileviken befann sig i närheten av brottsplatsen. Han förnekar dock att han har något som helst att göra med händelsen. – Det har tydligen begåtts ett brott när han har befunnit sig där, men det har inte han något med att göra, säger hans advokat Sverker Mattsson.

På tisdagseftermiddagen häktades en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordbrand, och för att i samförstånd och tillsammans med en annan man, ha mördat en man vid Ulvöns vandrarhem i Bohuslän. 

Mannen förnekar brott men bekräftade i samband med häktningsförhandlingen att han befann sig på Ulvön samtidigt som polisen misstänker att mordet begicks. 

Den avlidne mannen hittades i brandresterna efter en brand i vandrarhemmets huvudbyggnad tidigt i söndags morse. 

Enligt advokaten Sverker Mattsson, som försvarar den yngre av de två männen som misstänks för mordet, bodde hans klient sedan en tid tillbaka på vandrarhemmet. 

– Det är väl ingen hemlighet att han bodde där, det är ju ett vandrarhem, säger Mattsson. 

Mattsson var efter häktningsförhandlingen kritisk till att hans klient mot sin nekande blev häktad. 

– Han förnekar bestämt misstankarna. Jag tycker inte att han skulle ha häktats, okej att det fanns vissa besvärande omständigheter men de ska ändå upp till en viss nivå för att det ska föreligga sannolika skäl och det tycker jag inte finns. Han har befunnit sig vid platsen vid samma tidpunkt då det tydligen ska ha begåtts ett brott, säger Sverker Mattsson. 

Har han sett något själv som kunna rentvå honom från misstankarna?

– Rentvå sig kan han kanske inte göra, men han har inte sett något.

Enligt advokat Mattsson känner inte heller hans klient den äldre mannen som han i nuläget misstänks ha mördat tillsammans med. 

– Det finns inga kopplingar. De känner inte varandra enligt de uppgifter jag har. 

Hur mår din klient? 

– Jag har inte frågat honom direkt, men min hypotes är väl att man inte mår bra om man är anhållen och häktad, säger Sverker Mattsson. 

I sitt yrkande för att få den äldre misstänkte mannen häktad lade åklagaren Daniel Veivo-Pettersson även till ett alternativt yrkande om att mannen skulle häktas skäligen misstänkt för mordbrand och mord om tingsrätten inte ansåg att bevisen höll för sannolika skäl. 

Efter en cirka 40 minuter lång häktingsförhandling beslutade tingsrätten sig för att häkta den äldre mannen på den svagare misstankegraden, ett beslut som innebär att han endast häktades i en vecka framöver medan den yngre mannen häktades för de kommande två veckorna. 

Mest läst