Foto: Joakim Eriksson
Foto: Joakim Eriksson

Misstänks ha mördats – polisen söker tips om bil

Polisen misstänker att den kvinna i 60-årsåldern som hittades död i Lassalyckans motionsområde blev mördad. Nu söker man vittnen som kan ha sett kvinnans bil i området. – Det är en vit Volkswagen Tiguan. Vi är intresserade av alla som har gjort iakttagelser eller sett något, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare, till Borås Tidning.

ANNONS
|

Kvinnan i 60-årsåldern anmäldes saknad den 24 oktober efter att hon inte kommit hem från sin motionsrunda. Senare samma kväll hittades hon död ett stenkast från det motionsspår vid Lassalyckan i Ulricehamn där hon brukade promenera.

Polisen fattade misstankar om att kvinnan mördats och startade en utredning gällande mord. En man i 30-årsåldern anhölls men släpptes efter förhör. Han ska dock fortfarande vara skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

På måndagen, drygt två veckor efter det misstänkta mordet går nu polisen ut och söker vittnen som kan ha sett kvinnans bil, en vitVolkswagen Tiguan, under dagen då hon hittades död, skriver Borås Tidning.

ANNONS

Har inte fått alla svar

Enligt polisen är man först och främst intresserad av iakttagelser som har gjorts mellan klockan 15 och 18 den 24 oktober.

– Den stod på parkeringen mellan vallabodarna och hotellet, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare till tidningen.

Polisen har ingen exakt tidpunkt för när kvinnan kan ha bragts om livet. I nuläget inväntar man svaren från Nationellt forensiskt forum på de fynd man gjort på den misstänkta brottsplatsen.

– Vi fortsätter att bearbeta den information vi har. Det har inte hänt något sensationellt de senaste dagarna. Vi får också avvakta och se vad NFC kommer fram till, säger Arvidsson till BT.

Arvidsson vill dock inte kommentera huruvida man topsat några av de personer som befann sig i närheten av brottsplatsen vid den aktuella tidpunkten. Han uppger dock att man de senaste två veckorna har hållit mängder av förhör samt undersökt de tips som kommit in.

ANNONS