Trebilskrock orsakade milslånga köer på E6

Tre personbilar kolliderade på E6 i höjd med Skårby vid Kodemotet. Vägen stängdes inledningsvis av i södergående riktning.
– Det är långa köer nu, säger Joakim Hallin vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom till SOS klockan 14.25.

Enligt Trafikverket var tre personbilar inblandade i trafikolyckan. Vägen stängdes inledningsvis av helt i södergående riktning.

– Vägen är helt avstängd i södergående riktning, säger Mårten Hultman, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre ambulanser tog sig till olycksplatsen tillsammans med räddningstjänsten. Enligt initiala uppgifter ska ett tiotal personer ha varit inblandade i olyckan.

Långa köer vid platsen

Vid 15.15 öppnades en fil i södergående riktning.

– Vi väntar på bärgning så vi är kvar och skyddar fordonen, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt Trafikverket är det långa köer fram till olycksplatsen.

ANNONS

– Det är köer på minst en mil. Även om ett körfält är öppet går det trögt. Alla vill komma hem men man får hoppas att de som sitter i köerna har överseende med detta och att det ska lätta så småningom, säger Mats Olsson vid trafikledningscentralen.

Har ni någon prognos för hur lång tid det tar innan det börjar rulla normalt?

– Det är svårt att säga. Alla tre bilar måste bärgas och det har varit svårt för bärgare att komma fram i köerna. Nu kanske det går snabbare.

Vid 16.10 var båda körfälten öppna och trafiken flöt på.

Enligt SOS Alarm ska ingen person förts till sjukhus efter olyckan.

ANNONS