Mc i våldsam krasch i Västsverige

En mc-förare har kört av vägen strax utanför Mariestad. – Han har kört omkull ganska rejält, säger Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Den svåra olyckan har inträffat i höjd med en korsning där Muggebovägen korsar den större vägen Marieforsleden strax öster omMariestad i Västergötland.

Larmet om lyckan nådde SOS Alarm vid 19.50-tiden.

– Vi finns på plats och hjälper ambulanspersonalen. Mc-föraren kommer att avföras till sjukhus i ambulans, säger Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Den manlige mc-föraren var enligt Lindström kontaktbar när räddningspersonalen kom fram till olycksplatsen.

– Han är kontaktbar i nuläget, men när det gäller skadeläget i övrigt får vården uttala sig om det, säger Tomas Lindström vid 20-tiden på söndagskvällen.

Vad som fick mc-föraren att köra av vägen är i nuläget oklart.

ANNONS

– Som jag förstår det har han kört omkull ganska rejält. Vid sidan om vägen är det ett dike ochgärden, berättar Tomas Lindström fortsatt.

Johan Ljung är vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Vid 20.30-tiden på söndagskvällen berättar han att polisen då inte hade hunnit fram till olycksplatsen.

– Vi har en patrull på väg. Det vi har fått information om är att en mc har kört av vägen. Enligt uppgifterna vi har fått från SOS har den kört på bakhjulet och sedan kört av vägen, säger Johan Ljung.

Han uppger att det är för tidigt att uttala sig om polisen kan komma att misstänkta något brott i samband med olyckan.

ANNONS