Mc i krock med rådjur på E6

En mc-förare har körts i ambulans till sjukhus efter att ha krockat med ett rådjur på E6 i Bohuslän. – Han har drabbats av någon form av fraktur, säger Johan Josarp vid polisens ledningscentral.

ANNONS
|

Polisen fick kännedom om olyckan klockan 19.45 på lördagskvällen. Johan Josarp är vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst:

– Det här har inträffat på E6 i höjd med Stora Höga utanför Stenungsund. Föraren har fått någon typ av fraktur efter att ha krockat med ett rådjur på motorvägen.Det var först tal om att han skulle flygas i ambulanshelikopter men han har avförts till sjukhus i vanlig ambulans, säger Johan Josarp.

Enligt uppgifterna polisen har fått från sjukvården bedöms mannens skador i nuläget inte vara livshotande. Mannen vårdas efter olyckan på Kungälvs sjukhus.

Josarp uppger att trafiken längs E6 är begränsad efter olyckan. Vägen stängdes till en början av helt i södergående riktning, men ett körfält öppnades senare upp för trafik igen.

ANNONS

– Jag vet inte hur det ser ut vid platsen exakt nu, men trafiken är fortsatt begränsad, säger Johan Josarp.

Trafikverkets prognos är att olyckan kommer att påverka trafiken fram till 21.30 på lördagskvällen då ett körfält har stängts av mellan avfarten till Spekeröd och Jörlandamotet längs E6.

ANNONS