Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Mc-förare misstänkt efter trafikolycka

  En mc körde under söndagens eftermiddagen in i en parkerad bil i Uddevalla. Enligt polisens första uppgifter ska mc:n ha kraschat i hög fart.
  – Han har kört på höga varv så att det uppfattas som att det fick fort. Vi har skrivit en anmälan om grov olovlig körning, säger Johan Josarp vid polisens ledningscentral.

  Larmet om händelsen kom in till polisen vid 17.45-tiden.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är en mc som i hög fart har kört in i en tankbil. Troligtvis är det inget läckage från tankbilen, berättade Johan Johan, vakthavande befäl vid polisen i region Väst kort efter larmet.

  Både polis och ambulans larmades till platsen, men ambulansen kunde snabbt kallas tillbaka då föraren inte var skadad. På plats visade det sig också att det inte var en tankbil som mc:n hade kört in i utan en stillastående personbil.

  Istället för en trafikolycka med personskador har händelsen utvecklats till att det finns misstankar om brott mot föraren.

  – Vi skriver en anmälan om grov olovlig körning, men det kan bli fler brottsmisstankar, säger polisens vakthavande befäl.

  Senare uppgav Johan Josarp att föraren också har tagits med för provtagning då han misstänks har varit berusad när han körde mc:n.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.