Martin Saliba flydde Sverige efter trippelmordet i Uddevalla 2015. Nu döms han i libanesisk domstol till döden – men straffet omvandlas till livstids straffarbete.
Martin Saliba flydde Sverige efter trippelmordet i Uddevalla 2015. Nu döms han i libanesisk domstol till döden – men straffet omvandlas till livstids straffarbete. Bild: Polisen/Patrick Sörquist

Martin Saliba döms till livstids straffarbete

Martin Saliba flydde Sverige efter trippelmordet i Uddevalla 2015. Nu döms han i libanesisk domstol till döden – men straffet omvandlas till livstids straffarbete. Det uppger GT.

ANNONS
|

Martin Saliba döms av libanesisk domstol till livstids straffarbete, rapporterar GT. Han dömdes ursprungligen till döden, men eftersom Libanon inte längre verkställer dödsstraff så omvandlas det istället till livstids straffarbete.

LÄS MER: Såren som inte får möjlighet att läka

Det var i mars 2015 som tre personer, två män och en kvinna, sköts till döds i Uddevalla. Tingsrätten friade Martin Saliba för dådet, men hovrätten fällde honom och hans äldre bror till livstids fängelse.

Men Martin Saliba dök aldrig upp vid den sista rättegångsdagen utan lämnade landet.

Han flydde då till Libanon. Där greps han senare av libanesisk underrättelsetjänst efter en begäran från Interpol.

ANNONS

Förutom livstidsstraffet ska Martin Saliba betala skadestånd på omkring 300 000 kronor till två av de tre offrens anhöriga.

– Han trodde att han kunde fly undan rättvisan, men rättvisan hann ikapp honom, säger ett av offrens anhöriga som aktivt drivit processen mot honom, till GT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS