Camilla Schulz, Tillsammans för Kungsbacka.
Camilla Schulz, Tillsammans för Kungsbacka.

Manifestation efter branden i Vallda

ANNONS
|

Varför har ni tagit det här initiativet?

– När sådana här saker händer är det viktigt att människor samlas så att man känner att man inte är ensam. Det är viktigt att man ser att det finns många som står upp för ett bättre samhälle, säger Camilla Schulz, talesperson för Tillsammans för Kungsbacka.

Vad kommer att hända under kvällen?

– Vi samlas i Badhusparken klockan 19.00 (onsdag) och där kommer några lokala personer att tala, än så länge är det jag och Mikael Levy, som tidigare var rektor i Kungsbacka. Vi räknar med att cirka 200 personer kommer.

Hur har branden påverkat människor i Kungsbacka?

ANNONS

– Många är väldigt rädda och ledsna. Kungsbacka upplevs som en trygg kommun och en hel del är överraskade över att något sådant kunde hända här. Jag är däremot inte särskilt förvånad eftersom vi har politiker i Kungsbacka som jag tycker uttalar sig rasistiskt och spridit sina åsikter i sociala medier.

Hur kan ni jobba för att motverka att något sådant här inträffar igen?

– Strategin hos Tillsammans för Kungsbacka och Frillesås friendship, som vi anordnar manifestationen med, är att låta Kungsbackabor träffas och lära känna varandra. Vi arrangerar träffar i centrala Kungsbacka och i Frillesås varje söndag och brukar ha besökare i alla åldrar, både flyktingar och infödda och inflyttade Kungsbackabor. Man hjälper varandra, fikar och umgås.

Ni har fått en hel del uppmärksamhet den sista tiden. Märks det att engagemanget ökar?

– Ja, det här är efterlängtat, många Kungsbackabor säger äntligen!

ANNONS