Man uppdragen ur isvak

En man har körts svårt nedkyld till sjukhus efter att ha dragits upp ur en isvak på Vänern i Värmland. – Bedömningen är att han varit i vattnet i cirka 40 minuter innan man har fått upp honom, säger Morgan Connedal på polisen.

ANNONS
|

SOS larmades vid 11-tiden om att en person gått igenom isen vid Bottenviken på Vänern i Värmland.

Efter en större räddningsinsats har en man dragits upp ur det iskalla vattnet och körts till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt polisen var mannen svårt nedkyld när han hittades.

– Han var kraftigt nedkyld och har körts i ambulans till sjukhuset. Vi tror att han har varit ute och fiskat eller var på väg ut för att fiska. Vi tror att dethandlar om en man i 65-årsåldern. Bedömningen är att han har varit i vattnet i cirka 40 minuter innan man fick upp honom. Han har haft någon form av dräkt på sig. På vägen till sjukhuset har vi kunnat få ur honom vissa detaljer, det är inget sammanhängande, och vi är på väg till sjukhuset med en patrull, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

ANNONS

Förrädiskaisar

Räddningstjänsten har under dagen sökt och kontrollerat om fler personer kan ha gått igenom isen.

– Men sökinsatsen är avslutad nu, den avslutades 12.30 och det har inte hittats några fler personer.

Morgan Connedal uppger att isarna på flera håll i Värmland just nu ärförrädiska.

– Det har varit varmt en längre tid och kallt emellanåt. Isarna är väldigt luriga och man ska absolut inte ge sig ut på dem om man inte har fullständig klart för sig vad man ger sig ut på, säger Morgan Connedal.

ANNONS