Mannen anhölls under midsommarafton misstänkt för en våldtäkt. Under midsommardagen framkom misstankar om ytterligare en våldtäkt mot en annan kvinna. Kollage: GP Arkivbilder: Bengt Nilsson / TT
Mannen anhölls under midsommarafton misstänkt för en våldtäkt. Under midsommardagen framkom misstankar om ytterligare en våldtäkt mot en annan kvinna. Kollage: GP Arkivbilder: Bengt Nilsson / TT

Man misstänks för två våldtäkter i Västsverige

En man i 20-årsåldern anhölls under midsommarafton misstänkt för att ha våldtagit en kvinna. Sexövergreppet ska ha skett under natten mellan torsdag och fredag. På midsommardagen bekräftar polisen för GP att mannen misstänks för ytterligare en våldtäkt mot en annan kvinna tidigare i veckan.

ANNONS
|

Den misstänkta våldtäkten skedde i området Östra Fyrbodal under natten mot midsommar. Kvinnan och den unge mannen ska inte ha känt varandra sedan tidigare, men det rör sig inte om en överfallsvåldtäkt.

–Det är en våldtäkt som skett inomhus. Kvinnan har inte tvingats in av mannen utandet har hänt saker som de inte är överens om, enligt henne, sägerPer Erik Wister, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Misstänkt känd av polisen

Kvinnan ska inte ha utsatts för våld utöver det misstänkta sexbrottet, enligt polisen. Hon har emellertid besökt sjukvården för att dokumentera spår till polisens utredning.

–Hon är inte kvar på sjukhus. Hon var där för att genomföra en gynundersökning. Utöver det har hon inga misshandelsskador, berättar Wister.

ANNONS

Den unge mannen är känd för polisen sedan tidigare. Han har tidigare dömts vid tre tillfällen.

– Fast han har inte gjort sig skyldig till några våldsbrott tidigare, men han har förekommit så vi vet vem han är, förklarar jourhavande förundersökningsledare.

Två nya brottsrubriceringar

Nu verkar det dessutom som att ärendet kan svälla ytterligare. Polisen misstänker nämligen att mannen har gjort sig skyldig tillytterligare en våldtäkt på en annan kvinna tidigare i veckan.

Därtill misstänker polisen att han även utsatt en man för olaga hot. Det ska ha skett i samband med våldtäkten på kvinnan tidigare i veckan. Efter att man hållit ett andra förhör med den unge mannen valde polisen att gå vidare med de nya misstankarna.

– Jag skickade ner de två nya anmälningarna till åklagaren nu under eftermiddagen, tillsammans med enförklaring att dessa hänger ihop med den våldtäkten som mannen är anhållen för. Så nu ska vi samordna allt i ett ärende, förklararjourhavande förundersökningsledare Per Erik Wister.

Känner den misstänkte målsägandena i dessa nya anmälningar sedan tidigare?

– Ja. Man kan säga att både kvinnan och mannen är bekanta på något sätt med mannen i 20-årsåldern.

ANNONS