Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man hittad livlös i sjö efter sökinsats

På torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till ett drunkningstillbud i Ulricehamn. Efter en sökinsats hittades en man livlös i vattnet och har förts till sjukhus.
– Det tog lång tid innan man fick upp honom ur vattnet. Det sista jag hörde var att man ska ha fått igång hjärtat, säger Johan Ljung, inre befäl vid polisen i region Väst.

Klockan 23.24 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en misstänkt drunkning i Ulricehamn. I nuläget är det oklart hur mannen hamnade i vattnet, men vittnen larmade SOS efter att han försvunnit ur sikt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi fick det som en person i vattnet som försvann från ytan. De såg honom inte längre, säger Christian Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Räddningstjänsten var på plats med flera styrkor från Borås och Ulricehamn. Även dykare från Borås, polis och ambulans deltog i insatsen.

Efter en längre sökinsats hittades en livlös person i vattnet.

– Vad jag förstår ska det ha tagit lång tid innan man fick upp honom ur vattnet. Det ska ha gått 40 minuter från att larmet kom in. Det sista jag hörde var att man ska ha fått igång hjärtat igen, säger Johan Ljung.

Mannen som är i 55-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus.

– Han ligger nu på intensivvårdsavdelningen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.