Man hittad knivskadad på torg

En man i 25-årsåldern knivhöggs i halsen på Sjöbo torg i Borås.

ANNONS
|

Vid kvart i tolv på tisdagsförmiddagen påträffades en knivskuren manpåSjöbo torg i Borås. Enligt polisen ska några personer hittat mannen, som blivit knivhuggen i halsen, ochsprungit fram till en polis som befann sig i närheten.

–När polisen kommer fram till mannen upptäcker manatt han har en knivskada, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till GP.

När polispatrull kom fram till platsen valde man att inte invänta ambulans utan själva köra honom till sjukhus.

– Han fick köras med patrullbil till akuten. Han var stickskadad i halsen men hade intenågra livshotande skador, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås.

Det fanns ingen gärningsman kvar på platsen. Området spärrades av till en början och polisen inledde en teknisk undersöknin där de bland annat arbetat med att spårsäkra platsen.

ANNONS

Polisen söker efter enung kvinna med hund som ska ha setts ihop med mannen före knivmisshandeln. Man sökte inledningsvis efter kvinnan med polishundar.

– Den här kvinnan som var intressant, vi har inte lyckats lokalisera henne, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman vid Region Väst.

Den knivskadade mannen uppges varai 25-årsåldern och var talbar när polisen i Borås fann honom.

Han befinner sig på sjukhus och uppges inte ha några livshotande skador. Det är däremot oklart hur skadad ha blivit.

– Vi inväntar möjlighet att tala med honom, förhoppningsvis kan vi komma vidare med nya uppgifter, säger Christer Fuxborg.

Brottsrubriceringen är försök till mord alternativt dråp.Ännu är ingen person gripen.

Är du på plats? Vet du mer? Kontakta Göteborgs-Posten

Mejl:webbred@gp.seTelefon:031-17 20 10MMS/SMS: 720 10

ANNONS