Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man hittad död utomhus – misstänkt mord

I söndags hittades en död man utomhus i Kungsbacka. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mord.
– Vi måste utreda vissa omständigheter, säger Lars-Gunnar Perlinger vid polisens rotel för grova brott.

ANNONS

Den döde mannen hittades utomhus av en privatperson i söndags eftermiddag. Polisen vill inte gå in på några detaljer kring var han hittades eller i vilket skick han var, men en förundersökning gällande misstänkt mord har inletts.

Platsen där mannen hittades har varit avspärrad sedan i söndags.

– Vi väntar på teknisk undersökning. Platsen i sig ger inga misstankar om brott, men det är andra omständigheter som gör att vi misstänker brott, säger Lars-Gunnar Perlinger, vikarierande chef för polisens rotel för grova brott.

"Varför han har dött kan vi kanske se"

Mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Göteborg. Enligt Lars-Gunnar Perlinger har en utredning startats då man vill kunna utesluta att ett brott ligger bakom mannens död.

ANNONS

– Varför han har dött kan vi kanske se, men vi vill utreda varför han var på den här platsen, säger han.

Polisen inväntar nu den tekniska undersökningen av platsen. Mannen ska även obduceras innan man kan gå vidare. Anhöriga och människor i mannens närhet kommer även höras av polis under dagen.

– I dagsläget har vi inget som pekar på att det skulle vara ett mord, men det är vissa frågetecken som måste rätas ut, säger Lars-Gunnar Perlinger.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS