Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/6

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Man häktad efter hotellbrand

  Den man som suttit anhållen misstänkt för branden på ett konferenshotell i Gottskär på Onsalahalvön i helgen har häktats. Mannen misstänks för mordbrand.

  Det var under natten till lördagen som polisen larmades till en brand på Gottskär hotell på Onsalahalvön i Kungsbacka kommun. Huvudbyggnaden totalförstördes i branden.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hotellet var stängt under den aktuella natten och ingen person skadades i branden.

  Samma morgon anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mordbrand. Under måndagen häktades mannen, uppger polisen.

  Misstankarna mot honom ska ha stärkts under helgen. Mannen har nekat till anklagelserna, skriver SVT Halland.

  "Det är väldigt tragiskt"

  Efter branden var GP i kontakt med Amanda Pettersson, delägare till hotellet, som beskrev det hela som en stor chock. Under måndagen säger hon att det har varit blandade känslor under dagen.

  – Det är väldigt tragiskt att det skulle bli så stor förstörelse. Jag tror inte någon har gjort det här med flit, säger hon.

  LÄS ÄVEN: Delägaren Amanda: "Det är en stor del av mitt liv som har försvunnit nu"

  Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden. Men Amanda Pettersson berättar att det inte finns något kvar av huvudbyggnaden efter branden. Det enda som återstår är bråte.

  – Det var restaurang- och konferenshuset som brann ner, så det är verksamhetens kärna som har påverkats. Vi kan inte driva företaget framåt utan det här huset, säger hon.

  Vill bygga upp igen

  Det är inte bara familjen Pettersson som driver hotellet som har drabbats hårt av branden. Enligt Amanda Pettersson har även kollegor och personal påverkats – både känslomässigt och ekonomiskt.

  Under de kommande dagarna kommer röjningsarbetet börja vid platsen och Amanda Pettersson hoppas på att hotellet kommer kunna byggas upp igen. Under tisdagen ska familjen träffa försäkringsbolag och fastighetsägaren för att diskutera saken.

  – Vår dröm och önskan är att få möjlighet att starta upp igen, säger Amanda Pettersson.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.