Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Man gripen – misstänks för mordbrand på sjukhus

En man har under kvällen gripits misstänkt för att ha startat en brand inne på en toalett på Hallands sjukhus i Halmstad.
– Han är misstänkt för grov mordbrand, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Vid 18.30-tiden larmades SOS om en brand inne på en toalett på Hallands sjukhus i Halmstad. Branden kunde tidigt släckas av personalen men den orsakade ändå stor rökutveckling inne i byggnaden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en hel del rök på just det våningsplanet så vi har varit och hjälpt till att vädra ut, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten misstänkte tidigt att branden kunde vara anlagd och polisen spanade därför under kvällen efter en misstänkt person. Klockan 19.17 greps en man som enligt polisen stämde in på de vittnesuppgifter personer hade lämnat om att en man i mörka kläder hade synts till på sjukhuset under kvällen.

– Han greps i anslutning till sjukhuset och misstänks nu för grov mordbrand. Det allvarliga i det här är inte hur stora skadorna blev utan vilka risker det har inneburit att anlägga en brand inne på ett sjukhus, säger Tommy Nyman.

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med att det började brinna inne på toaletten.

Mest läst