Man död efter frontalkrock

En personbil och en lastbil krockade på länsväg 172 i närheten av Kopperöd på tisdagseftermiddagen. Senare under kvällen meddelade polisen att en man avlidit i olyckan.
– Anhöriga har underrättats, säger Ulla Brehm vid polisen.

ANNONS
|

Olyckan ska ha inträffat vid 13:54, på länsväg 172 i norrgående riktning.

– Vi har haft en olycka mellan en lastbil och en personbil som med största sannolikhet har frontalkrockat. Föraren i personbilen blev fastklämd i olyckan. Lastbilen gick i diket, sa Mattias Björk, styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla, efter att olyckan inträffat.

Räddningstjänst var på plats vid olyckan tillsammans med ambulans och polis. Vägen stängdes av helt under ungefär en timme medan räddningsarbetet pågick.

– En ambulans var snabbt på plats och var i princip ögonvittne till olyckan. Vägen är fortfarande avstängd, lastbilen väntar på bärgning men personbilen är bärgad. Vägen kommer vara avstängd säkert en timme till, sa Mattias Björk under eftermiddagen.

ANNONS

Enligt SOS Alarm fördes en person i ambulans till sjukhus. Vid 15.15 meddelade polisen att trafiken släpps på växelvis vid platsen.

Senare under kvällen meddelade polisen att föraren av personbilen, en man i 60-årsåldern, har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats.

– Han konstaterades död på sjukhuset, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

Skadeläget för personen i lastbilen är fortfarande oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS